Bu Blogda Ara

18 Ocak 2012 Çarşamba

Değerlendirilen Araba Parçalarından İnşa Edilen Güzel Bir Ev, Berkeley, California


Mimar Karl Wanaselja ve hayat arkadaşı mimar Cate Leger, Berkeley California'da birçok hurda kullanarak kendileri için güzel bir ev inşa etmişler.


Ev uçtan uca yaklaşık 4,5 m. genişliğinde, ileri doğru eğimli ve arkaya doğru daraldığından sokaktan bakıldığında ev küçük görünüyor.

Bu yeşil ev geri kazanılmış araba parçalarından yapılmış. Leger Wanaselja Architecture'ın sahibi olan mimarlar, 2. kat dış cephe kaplaması ve tenteler yapmak için 3 yıl arabalardan pencereler ve metaller toplamışlar. Mimarın söylediğine göre üst kat dış cephe kaplaması 104 araba tavanından meydana getirilmiş. Renk ve kalite açısından hurda deposundan toplanması biraz zaman almış, çünkü ezikler olmayan parçalar tercih edilmiş. Wanaselja ve Leger dışardan küçük görünen fakat içerde büyük hissedilen bir ev yaratma bakış açısıyla hareket etmişler.


Araba panelleri dış cephe kaplamasının bir kısmını oluştururken, Minivan'ın camları evin ustalıkla yapılan tentesi ve pencereleri için kullanılmış. Ev konfor grafiğinde yüksek sıralardadır ve nisbeten düşük ayak izine sahiptir. Wanaselja güzel bir gerçekliğin şeklini aldığı kendi öngörüsünden emin olmak için hurda deposunda belirli arabaları araması gerekmiş.


Çevre dostu olan bu evin ek yapıları da oldukça etkileyici. Bunlar evin arka bahçesinde bitişik bir şekilde konumlanmışlar.




Bu ek yapılardan biri, hemen hemen bütünüyle Dodge Caravan parçalarından yapılan bir kulübe.



ikincisi, soğutuculu nakliye konteynırından ustalıkla yapılan bir ev-ofis. Bu konteynır soğutuculu olduğundan yalıtımlıdır.


2. kat dış cephe kaplaması araba tavanlarından yapılmış ve renk örüntüsü balık pulları gibi görünecek şekilde konumlandırılmış.


Evin ikinci kademesi genellikle mobilya yapımında atılan kavak kabuğu ile çevrilmiş.



Evin üstündeki cam tenteler Amerika'nın çok satan mini-van (Dodge Caravan)'ların yan pencerelerinden yapılmış.



Mimar dış cephe kaplamasının renk seçimini yaparken, komşusunun evine daha fazla doğal ışık yansımasına katkıda bulunması amacıyla evin kuzey cephesinin kaplamasını açık renk tercih etmiş.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder