Bu Blogda Ara

9 Ekim 2012 Salı

LEED Uzmanlık Belgesi

LEED uzmanlık belgesi almak için;

Öncelikle 18 yaş ve üzerinde olmanız gerekiyor. Bunun dışında sınava girebilmek için herhangi bir kayıtlı  LEED projesi ile ilgili bir tecrübenizin  olması  isteniyor. (Projenin kayıt tarihinden itibaren 3 yıl içinde basvurmalısınız.)

Onaylanan tüm başvuruların 1 yıllık geçerliliği sözkonusu. Bir yılda 3 defa sınava girme hakkınız var. 2 bölümden oluşan sınavda birinden yeterli puanı alan aday, başvurunun geçerlilik süresi içinde o bölümün sınavından muaf tutuluyor. Tekrarlanan sınavlar arası en az 90 gün beklemek gerekiyor. LEED Green Associate ve LEED AP BD+C sınavlarının ingilizce, fransızca ve brezilya portekizcesi gibi dil seçenekleri var. Diğer bütün sınavlar ingilizcedir. Bilgisayar tabanlı, çoktan seçmeli olan bu sınav  toplam 4 saat 20 dakika sürüyor.

Sınavdan başarılı olup uzmanlık sertifikası alanların uzmanlık belgelerinin  2 yıllık döngüler veya raporlama periyotları boyunca geçerliliği devam ediyor. 2 yılın sonunda LEED uzmanlık belgesi almış olanların bunu devam ettirebilmeleri için sürekli eğitimlerine devam etmeleri ve bunları raporlamaları veya  ilgili sınavı geçmeleri gerekiyor. Aksi taktirde uzmanlıkları sona eriyor.

Bütün bu bilgiler bu tarih itibariyle geçerli elbet, çünkü zaman içinde sınav koşullarıyla ilgili değişiklikler olabiliyor.

Daha fazla bilgi için;
http://www.usgbc.org/DisplayPage.aspx?CMSPageID=1815 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder