Bu Blogda Ara

5 Mart 2012 Pazartesi

Yüzen Sürdürülebilir Bir Ev, Almanya


Confused-Direction Design'ın kurucuları, Alman mimarlar Flo Florian ve Sascha Akkermann tarafından tasarlanan SchwimmHausBoat, prefabrik yapı ve sürdürülebilir yapı malzemelerinin kullanımından, kuzey Almanya'daki modern yaşama uygun, durağan olmayan tarzına kadar çeşitli bina yeniliklerine temas eden geleceği düşünen bir konut tasarımıdır. 


Bu şık SchwimmHausBoat, derli toplu ve çevre dostu yüzen bir ev arayanlar için idealdir. Mimarlarına göre bu modern ev tasarımı, sadece yüzen ahşap bir kamara olmaktan daha çok; rahatlık, modern teknoloji ve konfor arasındaki yaşanabilir dengeyi hala sağlayan geleneksel şehir evlerine alternatif olarak oluşturulmuş. 


SchwimmHausBoat yüzen ev, yoğun şehir merkezlerine yakın, su üzerinde kalıcı bir yere demirlemek ve civarda yüzdürmek için tasarlanmış.


Tasarımcıları, evin temelini oluşturan doğa dostu prensiplerin herkes için cazip olduğunu düşünüyor. Yapının inşaatında kullanılan iki en önemli 'yeşil' metot; geri kazanılan ahşabın mümkün olduğunca kullanılması ve yeşil çatıdır. Yapıda kullanılan klozet, su kaynaklarını muhafaza eden eko-klozettir. Buna ek olarak ev, sıfır emisyon üretiyor. Eski bir çiftlik evinden geri kazanılan ahşaptan ve diğer sürdürülebilir malzemelerden inşa edilen bu yüzen ev, geniş pencereleri ile evin iki katını ve içerideki samimi fakat konforlu odaları ortaya çıkararak evin ön cephesini oluşturuyor. 


Yapı ile ilgili diğer bilgiler;
Uzunluk: 14,22 m
Genişlik: 6,22 m 
Yükseklik: 4.6 m + 0.9 m 
Ağırlık: 13.6 ton 
İç mekan 40 m² + 5.5 m² yatak odası katı
Toplam dış alan 33m ², bunun 17m ²'si teras çatı






Yatak odasından bir fotoğraf


http://www.schwimmhausboot.de

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder