Bu Blogda Ara

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Net Sıfır Enerjili Bir Eve Dönüştürülen 110 Yıllık Ev, Michigan, ABD


Bir zamanlar elektrikten bile yoksun olan 110 yıllık Michigan'daki bu ev, onu Amerika'nın en eski net sıfır enerjili evi yapacak şekilde yenilenmiş ve iyileştirilmiş. Matt ve Kelly 2006 sonbaharında 3 yatak odalı bu evi satın aldıkları zaman restorasyona başlamışlar. Evde asbest dış cephe kaplaması, kurşun boya, sıfır yalıtım ve yarım asırlık bir ocak varmış. 


Evde kompakt floresan ampullerin değiştirilmesi gibi basit düzeltmeler yapılmış. Ayrıca hareket sensörleri, Enerji Star aletleri, çift hazneli tuvaletler ve düşük debili duş başlıkları yerleştirilmiş, çatı arası yalıtılmış. Evin çatısı etkin yeşil enerji üreten güneş panelleri ile kaplanmış. Pencereler için yalıtımlı cam kullanılmış ve aynı zamanda duvarlara gelişmiş bir yalıtım yapılmış. Geleneksel sistemlerden daha az suya ihtiyaç duyan düşük basınçlı bir tesisat kullanılmış. Jeotermal ısıtma ve soğutma sistemi yapılmış. Bunun için mülkiyetin çok küçük bir parçası üzerinde arka bahçeye düşey olarak üç 45 m'lik sondaj deliği koyabilmişler.


Evin tüm onarım ve yenileme maliyeti $47.130. Fotovoltaik paneller kullanıldığın beri,  yıllık olarak 12.500 kwh'lik yeşil enerji üretiliyor ve evde kullanılan 10.000 kwh'in dışında ihtiyaç fazlası şebekeye gidiyor. 

Ev sahipleri pahalı ve uzun olan LEED Sertikası alma konusunda bir çabaları olmadığı gibi sertifikalarının enerji faturları olacağını ve herhangi bir evin, yaşı ne olursa olsun, kullandığından daha fazla enerji üreten anlamında net sıfır enerjili olabileceğini ifade ediyorlar.




http://www.ecofriend.com
http://content.usatoday.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder