Bu Blogda Ara

22 Haziran 2012 Cuma

Enerji Tasarruflu Müstakil Bir Konut Projesi, Aydın


Gönderen: Mimar Nagehan Sezer

Aydın ili Kuyulu köyünde yer alan proje, 4 kişilik bir aile için tasarlanmıştır. İçten merdivenli 2 kat ve ayrı girişli bir bodrum kat olmak üzere toplam 3 katlıdır. Zemin katta giriş, salon ve mutfak mekanları açık plan şeklinde düşünülmüş ve mümkün olduğunda bahçe kotuna yakın planlanmıştır. Ferahlık ve bahçe ile ilişkinin maksimum düzeyde sağlanması esas olmuştur. Bu bağlamda yaşam alanları, güney cepheye bakan bir avlu etrafında toplanarak bahçe ile ilişkilendirilmiştir. Yaşam alanlarının yanı sıra bir çalışma odası ve bir misafir-iş odası bu katta planlanmıştır. Galeri ve merdiven boşlukları ile katlar arası görsel bağlantı sağlanarak ferahlık hissi arttırılmaya çalışılmıştır. Üst katta galeri ve merdiven boşluğu ile birbirinden ayrılan ebeveyn yatak odası ve çocuk odaları yer almıştır. 2011 sonu itibariyle inşaat ruhsatı alan projede Haziran 2012 itibariyle kaba inşaat tamamlanmıştır.

20 Haziran 2012 Çarşamba

Ekolojik Şehir Tasarımı İçin Yeni Bir Vizyon, Arkadien Winnenden, Stuttgart, Germany



Arkadien Winnenden ekstrem bir endüstriyel yenilenme projesidir. Yüksek performanslı bileşenlerinin çeşitliliği onu dünyanın en sürdürülebilir mahallesi yapıyor ve insan dostu ve kaynak verimli şehirler için yeni bir vizyon sağlıyor.

34.000 m2 alana sahip projenin inşaatı 2011'de tamamlanmış ve aynı yıl Green Dot Awards yapı kategorisinde birinci olmuş.

15 Haziran 2012 Cuma

Sözlük

Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi: Bir ürün, işlem veya faaliyetin çevresel etkilerini değerlendiren bir yaklaşımdır. Bu değerlendirme hammaddelerin çıkarımı ve işlenmesi, üretim, taşıma ve dağıtım, kullanım, bakım, onarım, geri dönüşüm ve imha süreçlerini içerecek şekilde ve enerji, malzeme kullanımı ile çevreye yapılan emisyonlar dikkate alınarak yapılır.

Sözlük

Çatı Havuzu: Güneş enerjisinden yararlanmada kullanılan pasif dolaylı kazanç sistemlerinden biri olan çatı havuzu, güneş ısısını soğurup depolanması amacıyla çatıya yerleştirilen su kütlesidir. Genellikle cam, plastik ve fiberglas kaplarda depolanan su, ışınım ve taşınım yoluyla alttaki mekana kış aylarında ısıtma, yaz aylarında soğutma sağlar.

14 Haziran 2012 Perşembe

Video - 17 ''Kamal Meattle'den Kendi Temiz Havamızı Üretme Üzerine, 2009''

Havayı Temizleyen 10 Ev Bitkisi

Hayatımızın büyük bir kısmını kapalı alanlarda geçiriyoruz ve buna bağlı olarak mekanların  iç ortam hava kalitesi sağlık, konfor ve verimlilik açısından önem teşkil ediyor.  

İç ortam kirleticilerinden biri Uçucu Organik Bileşenler'dir (VOC; açılımı “Volatile Organic Compound”). Kullandığımız çeşitli eşya, malzeme ve ürünlerden kaynaklanan Uçucu Organik Bileşenler, oda sıcaklığı içerisinde buharlaşarak insan sağlığı için büyük bir risk oluşturabilmektedir.  

NASA, 1989 yılında yaptığı bir çalışma sonucunda, iç mekan havasından organik kimyasalları (benzen, formaldehit, trikloretilen) temizleyen bir grup yaygın olan iç mekan bitkisini sunmuştur.